Ylläpidon tietoon on tullut joitain tapauksia, joissa käyttäjä ei pääse vierailemaan foorumilla vaan saa alla olevan kaltaisen virheilmoituksen.

Ilmoituksen ulkonäkö voi vaihdella selaimesta ja kielestä riippuen. Yllä oleva versio on Firefox-selaimesta.

Tutkimuksissa selvisi, että tämä ilmoitus on aiheutunut foorumilla käytetyistä hymiöistä, jotka olivat linkitetty suoraan saastuneesta verkkotunnuksesta MunFoorumissa olevaan foorumiin. Ylläpito skannasi kaikki MunFoorumissa olevat viestit läpi ja hymiöitä on käytetty joillain foorumeilla.

Lisätietoa PlanetSmilies-sivuston tilasta löytyy osoitteesta: http://safebrowsing.clients.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=http%3A%2F%2Fplanetsmilies.net%2F&client=googlechrome&hl=fi

Haittaohjelmien leviäminen pelkkien hymiöiden kautta on epätodennäköistä, mutta MunVerkon ylläpito kehottaa silti käyttäjiä varovaisuuteen sisällytettäessä sisältöä epämääräisiltä sivustoilta. Mikäli mahdollista, kannattaa kuvamateriaali ladata suoraan esimerkiksi MunFoorumin palvelimelle. Lisäksi käyttäjien kannattaa huolehtia omien tietokoneidensa tietoturvan ajantasaisuudesta.

Ylläpito harkitsee ja selvittää mahdollisuutta poistaa kaikki planetsmilies-verkkotunnukseen liittyvät hymiöt ohjelmallisesti koko palvelusta.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.