Hetki on vierähtänyt edellisestä viestistä tässä blogissa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että mitään ei olisi tapahtunut. Tässä artikkelissa käyn läpi muutamia asioita toukokuussa ja nyt kesäkuun alussa tapahtuneista päivityksistä ja muutoksista. Mikäli loppuartikkeli on piilossa, klikkaa alla olevaa painiketta.

Uusi Palvelin

MunVerkon palvelin päivitettiin jälleen uuteen. Tällä kertaa mm. muistia ja suorituskykyä tuplattiin. Lisäksi levytilaa lisättiin reilusti. Näillä päivityksillä mentäneen melko pitkälle tulevaisuuteen. Päivitys johtui mm. vanhan palvelimen suurista kuluista ja vanhentuneesta raudasta sekä muistin ja prosessoritehon vähyydestä. Uusi palvelin pitäisi näkyä loppukäyttäjälle lyhempinä latausaikoina ja etenkin suurten ja monimutkaisten sivujen nopeampana latautumisena.

Päivitys onnistui minimaalisella katkoksella lukuunottamatta MunPalstan alustaongelmia, joka onkin aivan oma lukunsa.

MunPalsta

Palvelimen päivityksen yhteydessä myös palvelimen käyttämät IP-osoitteet vaihtuivat. Tämän seurauksena MunPalstan alustan käyttöoikeus piti uusia tälle uudelle IP-osoitteelle. Tämä ei ole ennen ollut mikään ongelma, mutta tällä kertaa alustatoimittajan järjestelmä ei antanut toimivaa lisenssitiedostoa.

Ongelman korjaamiseksi otin yhteyttä alustan valmistajaan ja pyysin apua tilanteeseen. Kun vastausta ei kuulunut heidän tukijärjestelmänsä kautta, lähetin heille sähköpostia jossa kerroin tilanteen. Tähänkään en saanut vastausta ja odotan vastausta vielä tänäänkin.

Ratkaisuna ongelmaan ohjelmoin kriittiset osat alustasta itse uudelleen, jotta foorumit saatiin käyttöön. Valitettavasti tämä vei muutaman päivän aikaa ja koko tämän ajan kaikki MunPalstan foorumit olivat poissa käytöstä.

Foorumit toimivat pääsääntöisesti ongelmitta, mutta joitain pieniä osa-alueita ja jäänteitä vanhasta hostaus-alustasta voi tulla vielä vastaan. Nämä osa-alueet eivät välttämättä toimi kunnolla ja pyytäisinkin kertomaan niistä MunPalstan tukifoorumilla. MunPalstan uuden järjestelmän rakentamista jatketaan hiljalleen ja tavoitteena on saada rekisteröinnit avattua jälleen myöhemmin. Mitään aikataulua tälle ei ole kuitenkaan päätetty. Vanhaan järjestelmään ei tulla enää missään tapauksessa palaamaan.

MunFoorumi

MunFoorumia jo aivan liian pitkään vaivannut hymiöiden katoamisongelma on nyt ratkaistu. Ongelma oli MunFoorumin hostausjärjestelmän tavassa käsitellä hymiöitä mm. esikatselun yhteydessä ja tämä aiheutti hymiöiden katoamisen viestistä. Vika oli harvinaisen vaikea löytää, sillä tutkin asiaa itse ja muutama muu saman ongelman parissa paininut henkilö tutki ongelmaa myöskin. Lopulta yhteistuumin ratkaisu löytyi ja vika saatiin korjattua.

Muuta

  • urly.fi -etusivulle lisätty pieni tilasto lyhennettyjen linkkien määrästä
  • tukifoorumin rakennetta siistitty aiemmin keväällä
  • MunPalstasta siivottu pois hylätyt ja roskapostibottien valtaamat foorumit
  • MunFoorumista siivottu pois hylätyt ja roskapostibottien valtaamat foorumit
  • MunBlogi päivitetty uusimpaan versioon

 


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.