Opera Minin käyttäjät ovat saattaneet törmätä foorumeita selatessaan ilmoitukseen roskaviesteistä. Tämä on valitettavasti ollut aika yleistä ja moni Opera Minin käyttäjä onkin ottanut ylläpitoon yhteyttä ja ihmetellyt estoa.

Kyseessä on todennäköisesti väärä hälytys. Tässä artikkelissa selvennän hieman taustoja kyseisestä ongelmasta.

MunFoorumi ja MunPalsta käyttävät IP-osoitteiden estolistaa, jonka mukaan Internetissä roskaviestejä lähettäneet IP-osoitteet estetään. Kyseinen estolista kerätään maailmanlaajuisesti useiden eri foorumien ylläpitäjien lähettämistä tiedoista.

Opera Mini -selain käyttää selailun nopeuttamiseksi Operan omia välityspalvelimia. Koska välityspalvelin näkyy sivustolle varsinaisena sivun lataajana, ei sivustolle (esimerkiksi MunFoorumi) näy käyttäjän todellinen IP-osoite vaan Operan välityspalvelimen IP-osoite. Yhtä välityspalvelinta puolestaan voi käyttää useat eri käyttäjät. Operan tapauksessa käyttäjiä on todennäköisesti tuhansia.

Koska kaikki käyttäjät näkyvät samalla IP-osoitteella palveluun, yksikin häiriköivä käyttäjä voi aiheuttaa merkinnän estolistoille, joka vaikuttaa puolestaan moniin muihin käyttäjiin. Tästä johtuen on hyvin todennäköistä, että viestin nähnyt henkilö ei ole tehnyt mitään väärää.

Tästä johtuen roskaviestien estojärjestelmää tullaan parantamaan siten, että se osaa ottaa huomioon Opera Minin käyttäjät. Toistaiseksi IP-osoitteita poistetaan estolistalta sähköpostitse tulevien ilmoitusten kautta. Voit ilmoittaa IP-osoitteen myöskin tämän artikkelin kommentteihin tai tukifoorumilla.

Pahoittelut käyttäjille mahdollisesti aiheutuvasta haitasta.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.